Programma-archief 2010  
zondag 3 januari 2010

Nieuwjaarsduik


vrijdag 22 januari 2010

E-live - Open performance Site 2010


zaterdag 23 januari 2010

Estafetteconcert


zaterdag 23 januari 2010

Chorus ex machina


zaterdag 6 februari 2010

La Cause est Amer


zaterdag 6 maart 2010

De Spaanse Vihuela


zondag 18 april 2010

Kindermusical Mozes


zaterdag 22 mei 2010

Muziek voor snaren


zaterdag 5 juni 2010

Mein Herz ist bereit


zaterdag 3 juli 2010

Concerto grosso e solo


woensdag 14 juli 2010

Orgelconcert


zaterdag 7 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 14 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 21 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 28 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 4 september 2010

Orgelconcert


zondag 5 september 2010

Bach cantateconcert


zaterdag 11 september 2010

Nationale Orgeldag en Open Monumentendag


zondag 12 september 2010

Utrecht Uitfeest


zaterdag 2 oktober 2010

Chichester Commissions


zaterdag 20 november 2010

De Geest van Venetië


zaterdag 18 december 2010

KerstconcertNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 2 oktober 2010 20:30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 2 oktober 2010
20:30 uur - Nicolaïkerk

Chichester Commissions


Ribattuta ensembleChichester Cathedral heeft een grote traditie die terug gaat tot de beroemde organist en componist Thomas Weelkes in het begin van de 17e eeuw. Dit programma opent met zijn beroemde en aangrijpende motet ?When David Heard?.

De Dean van Chichester Cathedral, Walter Hussey, hield bijzonder veel van kunst. Hij verleende in de 20e eeuw opdracht tot het componeren van een heel aantal beroemd geworden composities. Sindsdien heeft een groot aantal componisten prachtige composities geschreven, specifiek voor diensten en festivals in Chichester, waaronder Jonathan Harvey, Geoffry Burgon, Lennox Berkeley, Herbert Howells, William Albright en Leonard Bernstein. Drie van de meest interessante en beroemde stukken uit deze reeks zijn in dit programma samengebracht, alle met dezelfde ?family name? aanduiding: ?Chichester?, een combinatie die in Nederland nog niet eerder is vertolkt:

- Chichester Mass - William Albright
- Chichester Service (Magnificat en Nunc Dimittis) - Herbert Howells
- Chichester Psalms - Leonard Bernstein

Alle muzikale elementen uit de Anglicaanse koortraditie komen samen in deze concerten: motet, mis, magnificat en psalmen. Hoewel gecomponeerd voor de Anglicaanse liturgische traditie zijn deze composities niet traditioneel.

Alle composities komen voort uit verschillende muzikale tradities of stijlperiodes. Het renaissance-motet van Weelkes, de 20e eeuwse technieken in de Chichester Mass van de Amerikaanse componist Albright, de modale impressies van Howells, en de eigenzinnige en muzikaal ambivalente Chichester Psalms van Bernstein bieden geen ruimte aan voorspelbaarheid.

Al eerder voerde Ribattuta in de serie ?Muziek en Locaties? - waarin de composities in relatie staan tot een specifiek bouwwerk of een specifieke locatie - twee programma's uit: ?Muziek in El Escorial van Filips II? in 2008 en ?Venetiaanse Vesper? in 2009. Nu in 2010 het programma ?Chichester Commissions?.

Ribattuta Ensemble
Het Ribattuta Ensemble is een professioneel ensemble met zangers, die zowel als ensemblezanger, maar ook als solist zeer ervaren zijn. Het ensemble treedt op in wisselende grootte en samenstelling afhankelijk van het uitgevoerde repertoire. Het ensemble voert regelmatig complex acht- tot twaalfstemmig repertoire uit in een enkelvoudige bezetting.
Hierbij wordt uit de verschillende stijlperiodes van Renaissance tot en met heden geput. Ook worden met regelmaat nieuwe composities uitgevoerd en waar nodig wordt het ensemble uitgebreid met een instrumentaal segment. Dirigent en artistiek leider is Dick Duijst.

Het Ribattuta Ensemble biedt met haar concerten een landelijke spreiding en laat ook internationaal van zich horen. Per jaar produceert Ribattuta 2 tot 3 projecten.


Website: http://www.ribattuta.nl/

 

Bekijk de foto's van dit concert

Top


[Home]