Programma-archief 2010  
zondag 3 januari 2010

Nieuwjaarsduik


vrijdag 22 januari 2010

E-live - Open performance Site 2010


zaterdag 23 januari 2010

Estafetteconcert


zaterdag 23 januari 2010

Chorus ex machina


zaterdag 6 februari 2010

La Cause est Amer


zaterdag 6 maart 2010

De Spaanse Vihuela


zondag 18 april 2010

Kindermusical Mozes


zaterdag 22 mei 2010

Muziek voor snaren


zaterdag 5 juni 2010

Mein Herz ist bereit


zaterdag 3 juli 2010

Concerto grosso e solo


woensdag 14 juli 2010

Orgelconcert


zaterdag 7 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 14 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 21 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 28 augustus 2010

Orgelconcert


zaterdag 4 september 2010

Orgelconcert


zondag 5 september 2010

Bach cantateconcert


zaterdag 11 september 2010

Nationale Orgeldag en Open Monumentendag


zondag 12 september 2010

Utrecht Uitfeest


zaterdag 2 oktober 2010

Chichester Commissions


zaterdag 20 november 2010

De Geest van Venetië


zaterdag 18 december 2010

KerstconcertNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zondag 18 april 2010 15: uur - Nicolaïkerk


zondag 18 april 2010
15: uur - Nicolaïkerk

Kindermusical Mozes


Projectkoor MozesProgramma & Toelichting
In april, midden in de Paastijd, is het zo ver: de uitvoering van de musical ?Mozes?, weer speciaal geschreven voor de kinderen van Utrecht-zuid door prof. dr Karel Deurloo.
De musical stopt niet bij de wetgeving op de Sinaï, maar omvat het hele leven van Mozes, vanaf zijn geboorte tot zijn dood, op de grens van het beloofde land. De Egyptische prins, die zijn volk wil redden, maar ervaart, dat hij het niet alleen kan, dat het zonder Gods hulp niet kan lukken. Die voor het eerst de Godsnaam te horen krijgt. Die ervaart, dat de uittocht alleen niet genoeg is om de slavernij af te schudden. Dat een volk moet leren om echt vrij te zijn, voordat het de verantwoordelijkheid van een nieuw land op zich kan nemen. En dat dat minstens een generatie duurt. Met als uiterste consequentie dat een hele generatie het beloofde land niet zal binnengaan. Dat dat voorbehouden is aan hun kinderen.

Al sinds begin januari zijn 42 kinderen aan het oefenen, onder leiding van Marjon Moed en Ko Zwanenburg. En ook deze keer zijn er weer veel gemeenteleden uit de Marcus-Wilhelmina en Nicolaiwijk bij betrokken: het ontwerpen van de ?huisstijl?, het maken van de website, het ontwerpen en maken van kostuums en decor, het organiseren van het oefenkamp eind maart en alles rondom de uitvoeringen.
Sjonette van Atten (fluit) en Hans Hasebos (marimba) zullen weer samen met Ko de muziek verzorgen. En we zijn heel blij dat Hermine Deurloo (mondharmonica) erbij komt op zondagmiddag.
Het worden weer drie prachtige uitvoeringen en we hopen dat u allemaal komt kijken. Omdat de het aantal plaatsen niet onbeperkt is, heeft u een gratis kaartje nodig, dat u in de voorverkoop kunt bestellen via de musical-kinderen en vanaf 29 maart via de website http://www.musical-mozes.info. Of via de intekenlijsten die vanaf Pasen in de kerk zullen liggen.
De musical Mozes, geschreven door Karel Deurloo en Ko Zwanenburg, wordt uitgevoerd op vrijdagavond 16 april en zaterdagavond 17 april om 19.30 uur in de Marcuskerk en op zondagmiddag 18 april om 15.00 uur in de Nicolaikerk.
Uitvoerenden: de musicalsterren uit Utrecht-Zuid. Regie: Marjon Moed. Dirigent: Ko Zwanenburg. Met medewerking van Sjonette van Atten, fluit, en Hans Hasebos, marimba. Bij de uitvoering op zondagmiddag nog extra: Hermine Deurloo, mondharmonica.

Toegang vrij, ter bestrijding van de onkosten is er een collecte na afloop.

Uitvoerenden:
Ko Zwanenburg
studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht o.a. bij Jan Welmers. Zijn studie werd bekroond met een onderscheiding voor de uitvoering van 20-eeuwse muziek. Ko Zwanenburg is thans cantor-organist van de Nicolaïkerk in Utrecht en was medeorganisator van het Klankkleurenfestival in 2006. Als docent piano en orgel geeft hij o.a. les aan kinderen. Verdere ervaring in het werken met kinderen deed hij op als dirigent van de Jeugdcantorij van Utrecht-Zuid en van het projectkoor van de musical Jozef. Zes musicals kwamen onder zijn leiding tot stand, waaronder drie van de hand van Karel Deurloo. Van twee musicals ('Ruth' en 'Jozef') componeerde hij de muziek.

Projectkoor
Kinderen uit Utrecht-Zuid van de basisschoolgroepen 4 t/m 8Website: http://www.musical-mozes.info

 

Top


[Home]