Programma-archief 2007  
zondag 7 januari 2007

Nieuwjaarsduik


zaterdag 20 januari 2007

De vesper samengesteld


zaterdag 24 februari 2007

Open Performance Site 2007


zaterdag 10 maart 2007

Friede, Friede auf der Erde


zondag 13 mei 2007

Rondom Henk Badings


zondag 27 mei 2007

Pinksteren en de hoorn des overvloeds


zondag 24 juni 2007

Jan Welmers 70 jaar


zondag 29 juli 2007

Psalms and Songs


zaterdag 4 augustus 2007

Orgelconcert


zaterdag 11 augustus 2007

Orgelconcert


zaterdag 18 augustus 2007

Orgelconcert


zondag 19 augustus 2007

Il Quartetto Barocco


zaterdag 25 augustus 2007

Orgelconcert


zaterdag 1 september 2007

Orgelconcert


zondag 2 september 2007

Bach-cantate concert


zaterdag 8 september 2007

Orgelconcert


zondag 9 september 2007

Uitfeest


zondag 21 oktober 2007

Festival voor de Wind


zondag 11 november 2007

De legende van Sint Maarten


zaterdag 17 november 2007

Zing & Slagwerk


zaterdag 15 december 2007

Een Venetiaanse KerstNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zondag 19 augustus 2007 15.00 uur - Nicolaïkerk


zondag 19 augustus 2007
15.00 uur - Nicolaïkerk

Il Quartetto Barocco


Il Quartetto Barocco


Ronald Moelker-blokfluiten
Norbert Kunst-fagot en dulciaan
Andrew Read-violone en contrabas
Stephen Taylor-orgel en clavecimbel


Vier leden van het inmiddels vermaarde Il Concerto Barocco vormen Il Quartetto Barocco. Ronald Moelker (blokfluiten), Norbert Kunst (fagot & dulciaan), Andrew Read (violone & contrabas) en Stephen Taylor (orgel & clavecimbel) zijn musici die de wereld van de barokke uitvoeringspraktijk kennen als hun broekzak. Vele bekende ensembles mochten van hun kwaliteiten gebruik maken. Nu, met de vorming van Il Quartetto Barocco, zijn deze kwaliteiten gebundeld.
Het resultaat is een spontaan, enthousiast, energiek, virtuoos en verrassend spelend gezelschap waar nieuwe wegen niet geschuwd worden. Regelmatig worden invloeden vanuit andere muziekstijlen toegelaten. Zo is de jazz voor de solisten van het ensemble een veelvuldig gesproken taal. Maar ook de puurheid van esoterische klanken wordt niet gemeden. Uitermate spannend.

Het eerste programma wat Il Quartetto Barocco zal presenteren bestaat in hoofdlijnen uit populaire werken uit de barok. Zo zal Vivaldi's virtuoze trio voor blokfluit, fagot en basso continuo ten gehore worden gebracht, staan fantasievolle duetten van de grote meester Telemann op het programma en wordt een speciaal bewerkte suite uit Händel's Watermusick gespeeld.

Ronald Moelker (blokfluit) studeerde in de Den Haag. Het van Wassenaerconcours is door hem gewonnen en met het projectensemble Super Librum maakte hij furore. Naast de blokfluit is de saxofoon een belangrijke muzikale uitlaatklep. Bigband en jazzcombo's maakten regelmatig gebruik van zijn warme saxofoonklank.

Norbert Kunst (fagot) studeerde in Utrecht. Ensembles als Musica Antiqua Köln, Les Arts Florissants en de Nederlandse Bachvereniging profiteerden van zijn muzikale aanwezigheid. Naast blokfluit dirigeert hij het Praetorius Ensemble (Leiden) en coacht hij de renaissanceblazers van de Stadspijpers Hertogenbosch.

Andrew Read (contrabas & violone) studeerde in Australië. Hij kwam naar Nederland om zich te bekwamen in de barokke contrabas en de violone. In 2001 nam hij het initiatief tot de oprichting van Il Concerto Barocco. Een nieuwe op authentieke instrumenten spelend barokorkest gevestigd te Hengelo. Naast zijn activiteiten als barokbassist speelt Andrew zeer regelmatig jazz met zijn eigen trio.

Stephen Taylor (orgel & clavecimbel) studeerde in Utrecht. In zijn jeugd was hij koorjongen in Engeland, na zijn studie orgel aanvaardde hij een baan als organist van de Nicolaïkerk. Een functie die hij nog altijd bekleedt. Stephen treedt regelmatig op als solist en als continuospeler van diverse gespecialiseerde ensemble. 

Bekijk de foto's van dit concert

Top


[Home]