Programma-archief 2004  
zaterdag 17 januari 2004

Oost, Zuid, West en Noord


zaterdag 28 februari 2004

Open Performance Site VII


zondag 9 mei 2004

William Byrd Ensemble


zondag 30 mei 2004

Nederlandse Blokfluitdagen


vrijdag 18 juni 2004

Extra concert Museumnacht 2004


zondag 27 juni 2004

Vlieg met me mee!


zondag 1 augustus 2004

Cum duobus organis


zondag 5 september 2004

Bach Cantateconcert - Uitfeest


zondag 12 september 2004

Extra concert


zaterdag 27 november 2004

Sint Nicolaas en de dieven


zaterdag 11 december 2004

Het costelic kindeken cleenNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 28 februari 2004 21.00 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 28 februari 2004
21.00 uur - Nicolaïkerk

Open Performance Site VII

Studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie (KMT) en de Faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In samenwerking met de Faculteiten Muziek en Kunst, Media & Technologie (KMT) van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht verzorgt de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk op zaterdag 28 februari a.s. een uniek concert in de Nicolaïkerk te Utrecht.
Op het programma staan werken voor instrumenten, tape en live-elektronica gecomponeerd door jonge componisten van beide faculteiten.
Tevens staat op het programma de compositie 'Spatial Music IV' van componist Ton de Leeuw.

De composities van de studenten zijn speciaal geschreven voor de akoestiek van de Nicolaïkerk; de kerk wordt dus als instrument gebruikt.
In alle composities is de ruimtelijkheid van het geluid een belangrijke factor. Deze wordt soms verkregen door de instrumenten verspreid in de kerk op te stellen, soms door 8 luidsprekersystemen als toegevoegd instrument te gebruiken.

'Spatial Music IV' onder leiding van Jurrien Sligter (voor 5 blazers, 2 slagwerkers, piano en strijkkwartet) van Ton de Leeuw is het enige werk op dit programma dat niet 'vers van de pers' komt. Het werd geschreven in 1968 en is een prachtig voorbeeld van een compositie waarin de ruimte een essentiële rol speelt. De musici spelen niet alleen op verschillende plekken in de ruimte in het verloop van het stuk, maar spelen ook al wandelend door de ruimte.

  

Top


[Home]