Programma-archief 2002  
zaterdag 6 april 2002

Open Performance Site V


zondag 5 mei 2002

Songs of Freedom


zondag 2 juni 2002

Koormuziek


zaterdag 22 juni 2002

Extra uitvoering Museumnacht


zondag 7 juli 2002

Anna en de Schaduw


zondag 4 augustus 2002

Concert voor Orgel en Marimba


zondag 25 augustus 2002

Oude Muziekconcert


zondag 1 september 2002

Bach Cantateconcert


zaterdag 26 oktober 2002

Spaced Music


zaterdag 30 november 2002

Muziek van het Museumkwartier



Nicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zondag 5 mei 2002 15.30 uur - Nicolaïkerk


zondag 5 mei 2002
15.30 uur - Nicolaïkerk

Songs of Freedom



Sandra Stark, Babette Verhoef, Hester Boverhuis (zang), accordeon, gitaar en percussie


Arie Abbenes (beiaard)

In het kader van het project Songs of Freedom schrijven negen - in Nederland woonachtige - vrouwelijke componisten ieder twee werken voor accordeon, gitaar, percussie en drie vrouwenstemmen. Het thema 'vrijheid' staat in deze composities centraal. Een concert voor muziekliefhebbers uit alle lagen van de bevolking, jong en oud - voor liefhebbers van soepele vrouwenstemmen met een smeuïge melancholische begeleiding.



De componistes, o.a. Marion von Tilzer (Oostenrijk), Esmee Olthuis (Nederland), Sandra Stark (Nederland), Sumire Nukina (Japan-Nederland), Ferial Karamat Ali (Suriname) en Carolyn Breuer (Duitsland), vertegenwoordigen verschillende nationaliteiten en muzikale achtergronden. Deze mix van culturen en muzikale invalshoeken biedt uiteenlopende en verrassende aanknopingspunten. Het maakt de vertaling van het thema 'vrijheid' door de verschillende componistes zeer persoonlijk. Dit geldt ook voor de liedteksten, die zij in de taal van hun voorkeur schrijven. Hun gezamenlijk werk brengt een cross-over van de moderne, jazz- en improvisatiemuziek zoals die nu in Nederland geschreven en uitgevoerd wordt.



Alle composities worden voor de bezetting accordeon, percussie, akoestische gitaar en zang geschreven. Hiermee ontstaat een openheid en transparantie waarin de zangstemmen vrij spel hebben. De bezetting als geheel roept door haar uiteenlopende klankkleuren 'landschappen' op die tot de verbeelding spreken.


Babette Verhoef, Hester Boverhuis en Sandra Stark zijn de uitvoerende zangeressen binnen Songs of Freedom. Alledrie zijn jazz-zangeres. Bovenhuis opereert ook in het geïmproviseerde circuit. Stark is tevens componiste en maakte diverse muziektheaterprodukties. De namen van de overige uitvoerenden worden later bekend gemaakt.


 



 

Top


[Home]