Programma-archief 2001  
zaterdag 27 januari 2001

Werken van Heinrich Schütz (1585-1672) en Arnold Schönberg (1874-1951)


zaterdag 10 maart 2001

Open Performance Site IV


zondag 6 mei 2001

Monteverdi Kamerkoor
zondag 3 juni 2001

Zomerconcert i.s.m. de Nederlandse Blokfluitdagen
zaterdag 23 juni 2001

Museumnachtconcert


zondag 1 juli 2001

Powell river youth choir
zondag 5 augustus 2001

Zomerconcert
zondag 26 augustus 2001

The musical Assembly
zondag 2 september 2001

Bachcantates
zaterdag 3 november 2001

De Verklankte Dood


zaterdag 8 december 2001

L'InconnueNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 10 maart 2001 21.00 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 10 maart 2001
21.00 uur - Nicolaïkerk

Open Performance Site IV

i.s.m. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

 

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk presenteert de vierde aflevering van de Open Performance Site, een podium voor nieuwe muziek: van alle continenten, maar ook locaal, voortbouwend op de rode draad van eeuwen geleden, in de ruimte van de middeleeuwse Nicolaïkerk. Het programma biedt computermuziek en (live-) elektronische muziek door Studenten van de compositie-afdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Faculteit Kunst, Medie & Technologie.De voorgaande Open Performance Site presenteerde premières van composities voor verdeeld koor, orgel, trompetten, houtblazers, sprekers en acht audio-kanalen.

Wereldpremières:
Marco Beck: Hoogmis.
Marek Zoffaj: Currents.
Marcel Wierckx: Nature of Things
Daarnaast stonden ook Light goes through branches van Walter Hekster voor acht kleine harpen, en andere nieuwe werken op het programma.

Dit jaar staat de OPS in het teken van de Nicolaïkerk als Ruimtelijk Instrument.


Op het programma staan drie koorstukken met tape en live-elektronica,composities voor tape of live-elektronica, één werk bestaand uit muziek metdans. De meeste stukken gaan op deze avond in première.
De composities voor instrumenten vocalisten en/of elektronica en de ruimte.Instrumenten, vocalisten en luidsprekers staan op verschillende plekken inde ruimte, of bewegen zich door de ruimte. Het publiek wordt op deze manieromgeven door de compositie of door het Ruimtelijk Instrument. De bijzondereakoestiek van de Nicolaïkerk speelt dan ook een belangrijke rol in dezecomposities. Naast het klinkende materiaal wordt gebruik gemaakt vanspeciale belichting en beeldprojectie als vormgevingselement.

Het concert maakt deel uit van de vaste concertserie met acht tot tienconcerten per jaar, waarvan jaarlijks twee in de IJsbreker in Amsterdam.


 

Top


[Home]