Programma-archief 1999  
zaterdag 13 februari 1999

Open Performance Site II


zaterdag 13 maart 1999

Al Hadrazondag 2 mei 1999

Het 350-jarig jubileum van de beiaard


zondag 6 juni 1999

Kindervoorstelling De tranen van de koning


zondag 4 juli 1999

Vocaal Ensemble Dekoor


zondag 1 augustus 1999

Orgelconcert


zondag 29 augustus 1999

Bach cantateconcert


zondag 5 september 1999

Ensemble La Cima


zaterdag 11 september 1999

Extra concert


vrijdag 29 oktober 1999

Time - and again


vrijdag 17 december 1999

Het viel een hemelsdauweNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 13 februari 1999 22.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 13 februari 1999
22.30 uur - Nicolaïkerk

Open Performance Site II

Na een buitengewoon geslaagde primeur in 1998 presenteert de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk de tweede aflevering van de Open Performance Site.
Dit jaar wordt de Open Performance Site georganiseerd in samenwerking met de Hoge School voor de Kunsten Utrecht afdeling conservatorium. Jurrien Sligter, docent ensembles hedendaagse muziek en staflid van het conservatorium heeft in samenwerking met onze Stichting een sterk, experimenteel programma samengesteld, op maat gesneden voor de bijzondere akoestiek van de Nicolaïkerk. In Charles Ives' The Unanswered Question spelen de musici naar elkaar toe vanuit verschillende hoeken van de kerk, waar podia staan opgesteld. Het publiek loopt mee naar de plek van de volgende uitvoering, en zo zullen delen uit Stockhausens Tierkreis (waarin het beroemde Marcussen-orgel van zich zal laten horen) worden afgewisseld met werken van o.a. Paul Termos, Luigi Dallapiccola, Morton Feldman en Arvo Pärt; bovendien zal Constance Allanic, leerling van harpdocente Erika Waardenburg, werken van Betsy Jolas en Jacqueline Fontijn presenteren.
De uitvoerenden zijn voornamelijk studenten en pas-afgestudeerden van het conservatorium, die op deze manier podiumervaring kunnen opdoen. Uitzondering hierbij is organist John Terwal, winnaar van de Haarlem Internationaal Improvisatieconcours 1998, die een eigen gedicht zal voorzien van spel, zang en gefluit (!) van achter het orgel. 

Top


[Home]