Programma-archief 1998  
zaterdag 14 februari 1998

Open Performance Site


zaterdag 14 maart 1998

Via Crucis


zondag 3 mei 1998

Composities voor altviool en harp


zondag 7 juni 1998

Kalabassa, een kindervoorstelling door Hans Troost en Ivanka Neeleman


zondag 5 juli 1998

Koor Nieuwe Muziek


zondag 2 augustus 1998

Orgelconcert


zondag 30 augustus 1998

De ma Dame, een uitvoering van het Ensemble Aventure


zondag 6 september 1998

Bach cantateconcert


zaterdag 14 november 1998

Concert met de Nederlandse première van Aufschwung van Tapio Tuomelazaterdag 19 december 1998

Magnificat & The Birth of Music
Nicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 19 december 1998 22.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 19 december 1998
22.30 uur - Nicolaïkerk

Magnificat & The Birth of Music

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht
o.l.v. Wilko Brouwers
m.m.v. Klaas Vellinga (orgel)

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht staat vanaf de oprichting onder leiding van Wilko Brouwers. Oude en moderne muziek vormen de pijlers waarop de programmering rust. In november 1997 won het koor de eerste prijs tijdens het Nederlands Koor Festival te Rotterdam. In de afgelopen jaren zijn er enkele koorcomposities aan het Monteverdi Kamerkoor opgedragen, waaronder werken van Gerard Franck en Joep Straesser.

De tekst van de Lofzang van Maria, het Magnificat, is in de loop der eeuwen door talloze componisten op muziek gezet. In deze tekst prijst Maria zich gelukkig vanwege het feit dat zij uitverkoren is zwanger te zijn van de Zoon van God. Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht combineerde deze tekst met het gegeven van een Indiaanse mythe, waarin van de Geboorte van de Muziek wordt verhaald. Magnificat & The Birth of Music is een reis door ruimte en tijd, vol spannende contrasten: er klinken Gregoriaanse gezangen maar ook experimentele hedendaagse koorwerken; de composities zijn afkomstig uit het 15e eeuwse Engeland, het 16e eeuwse Spanje en Frankrijk, het 18e eeuwse Duitsland, het 20e eeuwse Nederland, Duitsland en Estland. In het programma Magnificat & The Birth of Music zal het Monteverdi Kamerkoor in diverse bezettingen te beluisteren zijn: gemengd koor, mannenkoor en vrouwenkoor.Op het Marcussen-orgel zal Klaas Vellinga twee monumentale orgelwerken uitvoeren: het Magnificat primi toni van Jean Titelouze, en de Fantasia in G dur (BWV 572) van Johann Sebastian Bach. 

Top


[Home]