Programma-archief 1998  
zaterdag 14 februari 1998

Open Performance Site


zaterdag 14 maart 1998

Via Crucis


zondag 3 mei 1998

Composities voor altviool en harp


zondag 7 juni 1998

Kalabassa, een kindervoorstelling door Hans Troost en Ivanka Neeleman


zondag 5 juli 1998

Koor Nieuwe Muziek


zondag 2 augustus 1998

Orgelconcert


zondag 30 augustus 1998

De ma Dame, een uitvoering van het Ensemble Aventure


zondag 6 september 1998

Bach cantateconcert


zaterdag 14 november 1998

Concert met de Nederlandse première van Aufschwung van Tapio Tuomelazaterdag 19 december 1998

Magnificat & The Birth of Music
Nicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 14 november 1998 22.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 14 november 1998
22.30 uur - Nicolaïkerk

Concert met de Nederlandse première van Aufschwung van Tapio Tuomela

Het Amsterdams Kwintet
met 61 snaren, sopraan en fluit

Het Amsterdams Kwintet bestaat uit vijf jonge musici, die elkaar kennen van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Dit niet alledaagse ensemble, bestaande uit sopraan, fluit, mandoline, gitaar en harp, is opgericht in 1994. Het Kwintet, dat is gespecialiseerd in 20e eeuwse muziek, heeft in vele belangrijke zalen voor moderne muziek in Nederland opgetreden. In september 1997 won het ensemble de derde prijs op het internationale concours voor hedendaagse kamermuziek Altstad Herbst te Düsseldorf. Verschillende componisten uit binnen- en buitenland hebben werken voor Het Amsterdams Kwintet geschreven.

Het Amsterdams Kwintet zal een programma ten gehore brengen met voornamelijk werken van Nederlandse en Finse componisten. Alle uit te voeren werken van Nederlandse componisten, zoals bijvoorbeeld Daan Manneke en het jonge talent Toek Numan, zijn speciaal voor de unieke bezetting van Het Amsterdams Kwintet geschreven. Dit resulteert in op maat gemaakte composities, waarbij de klankkleur van elk instrument in het ensemble goed tot zijn recht komt. De beroemde Finse componiste Kaaija Saariaho schreef een prachtig werk, Adjö, dat Het Amsterdams Kwintet graag op het repertoire heeft genomen. De compositie Aufschwung van de Fin Tapio Tuomela zal in de Nicolaïkerk zijn Nederlandse première beleven. 

Top


[Home]