Programma-archief 1997  
zondag 4 mei 1997

Concert rond onder meer het thema herdenken


zondag 1 juni 1997

Iene Miene Mutte, een kindervoorstelling door 't Luiaerdsgild


zondag 6 juli 1997

Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke


zondag 3 augustus 1997

Orgelconcert


zondag 31 augustus 1997

Dutch Trumpet Consort


zondag 7 september 1997

Bach cantateconcert


zaterdag 29 november 1997

Pyramus and Thisbe


zaterdag 20 december 1997

Kerstmuziek uit Noord-Europa



Nicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zaterdag 29 november 1997 22.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 29 november 1997
22.30 uur - Nicolaïkerk

Pyramus and Thisbe

Barok-opera van John Frederick Lampe

Operagezelschap Zwierige Zaken
o.l.v. Paul Weeren
regie: Sieta Keizer


Dit programma wordt gebracht in samenwerking met de Stichting Pratum Musicum. Traditiegetrouworganiseert Pratum Musicum in het najaar een thema-weekend op diverse locaties in de binnenstad.Door de krachten te bundelen is het mogelijk dit evenement nog effectiever te promoten. Bovendienpast dit concert in het karakter van de Nachtconcerten, waarin bij voorkeur een combinatie vandisciplines nagestreefd wordt. Pratum Musicum brengt dit jaar een opera van de 18e eeuwse Duits-Engelse componist John Frederick Lampe.Pyramus and Thisbe is een 'mock opera'. Uitgangspunt is de play-within-a-play' uit het vijfde bedrijfvan Shakespeare's Midsummer Night's Dream. Drie toegevoegde sprekers steken de draak mettoneel-achtige conventies (bijvoorbeeld een karakter dat tien minuten lang om 'actie' roept).Het operagezelschap Zwierige Zaken viel vorig jaar op met haar uitvoering van de onbekende operaJudgement of Paris. Voor Pyramus and Thisbe wordt een uitgebreid ensemble op de been gebracht - vijf solozangers, drie sprekers, en een instrumentaal ensemble met strijkers, blokfluiten en continuo.



 

Top


[Home]