Programma-archief 2006  
zondag 8 januari 2006

Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik


zaterdag 25 februari 2006

OPS IX: Beweging en ruimte


zaterdag 25 maart 2006

De Nieuwe Oogst: Orgel + Basklarinet


zondag 14 mei 2006

Dirty minds, joys forever


zondag 18 juni 2006

Het Hooglied


zondag 9 juli 2006

Luister naar Kassandra


zondag 30 juli 2006

Deutsche Geigenmusik


zaterdag 5 augustus 2006

Orgelconcert


zaterdag 12 augustus 2006

Orgelconcert


zaterdag 19 augustus 2006

Orgelconcert


zaterdag 26 augustus 2006

Orgelconcert


zondag 27 augustus 2006

Le splendide italiane


zaterdag 2 september 2006

Orgelconcert


zondag 3 september 2006

Bach cantateconcert


zaterdag 9 september 2006

Orgelconcert


zondag 10 september 2006

Uitfeest


zaterdag 16 september 2006

Orgelconcert


zaterdag 18 november 2006

Vergeten hoe wij heten?


zaterdag 9 december 2006

Bij gebrek aan conversatieNicolaiconcert

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk presenteert de Nicolaiconcerten.


Kaartverkoop vindt vanaf een half uur voor aanvang van het concert plaats bij de ingang van de Nicolaïkerk. De concerten duren ongeveer 45 minuten.

Het actuele programma is te vinden in de Agenda.

De Nicolaikerk is gelegen aan het Nicolaaskerkhof in de zuidelijke binnenstad van Utrecht (Zie Stadsplattegrond Utrecht).


 


zondag 9 juli 2006 15:00 uur - Nicolaïkerk


zondag 9 juli 2006
15:00 uur - Nicolaïkerk

Luister naar Kassandra


Trio Kassandra


Stefanie Liedtke-fagot
Andrea Zierleyn-klarinet
Judith Blauw-hobo


Een muziekpoëzievoorstelling
door rietblazersensemble Trio Kassandra
en dichter Arthur Lava
Regie: Dirk Groeneveld


Luister naar Kassandra gaat over toekomstvoorspellers, vlammende vergezichten en het ontmaskeren van luchtkastelen. De voorstelling is geïnspireerd op de mythologische figuur Kassandra. Deze beeldschone Trojaanse koningsdochter kreeg van de god Apollo de gave van het voorspellen. Zij beloofde hem in ruil daarvoor een liefdesnacht, maar ze kwam haar belofte niet na. Een furieuze Apollo bewerkstelligde vervolgens dat niemand ooit Kassandra's voorspellingen zou geloven.

In Luister naar Kassandra is de plaats van handeling het heden. We richten onze blik op de radicale profeten van deze tijd. Waarvan willen zij ons overtuigen? En voorspelt dat wel iets goeds?

Luister naar Kassandra vormt een ongewone mix van hartstochtelijke muziek en uitdagende poëzie. Muziek en gedichten zijn speciaal voor deze voorstelling gemaakt. De muziek is gecomponeerd door Dimitris Andrikopoulos, Christoph Maria Wagner, Kate Moore en Chen Wagner.

Het eerste stuk dat wordt uitgevoerd is van Dimitris Andrikopoulos. Het verklankt de jeugdige zelfoverschatting en roekeloosheid. De tweede compositie, van Christoph Maria Wagner, brengt de dwingende boodschap van de hedendaagse profeten tot uitdrukking. Het derde werk, van Kate Moore, laat de woede horen van de schone-toekomstverkondiger die door iedereen wordt genegeerd. De vierde compositie, van Chen Wagner, ontvouwt berusting, zelfinzicht en verdraagzaamheid.

De poëzie in Luister naar Kassandra is van dichter Arthur Lava, die ook de voordracht verzorgt. De voorstelling is geregisseerd door Dirk Groeneveld. Visuals en techniek: Saskia Koenders.

Luister naar Kassandra is een originele en prikkelende voorstelling die zo'n vijf kwartier duurt. Het stuk is zeer geschikt voor kleine concertzalen en theaters.

Trio Kassandra

Wie een optreden van Trio Kassandra bezoekt, ontdekt dat kamermuziek ook een grensverleggend genre kan zijn. Dit rietblazersensemble geeft concerten waarbij muziek wordt gemixt met theater, literatuur of andere kunstvormen. Trio Kassandra staat voor een vernieuwing van de concertpraktijk, maar ook voor een originele repertoirekeuze. Zo worden regelmatig jonge componisten uitgenodigd om nieuw werk voor het ensemble te componeren.

Trio Kassandra bestaat uit Stefanie Liedtke (fagot), Andrea Zierleyn (klarinet) en Judith Blauw (hobo). Hun samenspel onderscheidt zich door subtiliteit, levendigheid en een perfect gevoel voor de mogelijkheden van deze combinatie van instrumenten. Trio Kassandra geeft concerten sinds 1999.

Arthur Lava

Dichter Arthur Lava is een ware taalkunstenaar. Zijn verrassende beeldspraak brengt de luisteraar direct op het puntje van zijn stoel. Arthur Lava maakte deel uit van de spraakmakende dichtersgroep De Maximalen. Hij publiceerde enkele dichtbundels en zijn poëzie is ruim vertegenwoordigd in Gerrit Komrijs bloemlezing van de Nederlandstalige dichtkunst.

Website: http://www.triokassandra.nl

 

Bekijk de foto's van dit concert

Top


[Home]