Foto's zaterdag 19 november 2022   


.Fokko Oldenhuis met Next

.

.Ko Zwanenburg

.

.

.

.

.Mare Kwartet

..Mare Kwartet

Met componist Dianne Verdonk

.Ko Zwanenburg en Berry van Berkum


  Programma  

 


zaterdag 19 november 2022 20:15 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 19 november 2022
20:15 uur - Nicolaïkerk

Utrecht 900


Koor – en orgelcomposities uit de afgelopen 900 jaar
o.a . Première Nieuwe compositie Dianne Verdonk

Koor NEXT o.l.v. Fokko Oldenhuis
Ko Zwanenburg en Berry van Berkum, orgel
Mare Kwartet (Robin Veldman & Cecilia van Berkum - viool; Emiel de Jongh Swemer - altviool; Wilma de Bruijn - cello), aangevuld met Daniel Muskatti - contrabas


De Stichting Nicolaiconcerten presenteert in het kader van ‘Utrecht 900’ een muzikaal programma waarin composities klinken die iets te maken hebben met het jaar 22 van elke eeuw, oftewel van 1122 tot en met 2022. Tijdens de drie concerten die het project omvat klinken twee orgels, een koor en een strijkkwintet.
Het programma wordt in interactie met het publiek, in de vorm van een (digitale) quiz uitgevoerd: niet-chronologisch en zonder de namen van de componisten en de ontstaansjaartallen te vermelden. Daarnaast is er nog een element dat gelinkt kan worden aan elke uitgevoerde compositie, namelijk historische wetenswaardigheden uit de Utrecht. Het publiek moet de compositie koppelen aan een componist en het jaartal wat daarbij hoort, en vervolgens aan een historisch feit (zonder dat het jaartal daarbij vermeld wordt). Omdat de quiz digitaal is, kan de winnaar direct na het laatste stuk bekend worden gemaakt.
Op het programma prijken composities in verschillende stijlen en voor verschillende bezettingen van onder anderen John Dunstable, Jean Mouton, Johann Sebastian Bach, César Franck, Francis Poulenc en Igor Stravinsky. Voor wat betreft het jaar 2022 heeft de organisator een werk laten componeren door de jonge hedendaagse Utrechtse componist Dianne Verdonk. Dit opdrachtwerk is geschreven voor koor, twee orgels, strijkkwintet en – ad libitum – live elektronica. De gezongen teksten zijn afkomstig uit de Utrechtse historie van de afgelopen 900 jaar.

Kaartverkoop concert 19 november

Dit concert wordt op 25 november om 20:15 uur ook uitgevoerd in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.
Kaartverkoop concert 25 november Wijk bij Duurstede



 

Top


[Home]