Foto's zondag 13 januari 2019   


Het Domstad Juniororkest

Tinnen soldaatje met veel publiek


  Programma  

 


zondag 13 januari 2019 13:30 uur - Nicolaïkerk


zondag 13 januari 2019
13:30 uur - Nicolaïkerk

Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik


Programma Nicolaïkerk zondag 13 januari 2019 – ‘Jong en ouder talent’

13.30 uur – Domstad Juniororkest o.l.v. Gerard Poot, m.m.v. Rudi van Hest (verteller)

Het Domstad Juniororkest is onderdeel van het Domstad Jeugdorkest. In het Juniororkest spelen kinderen van circa 11 tot 15 jaar die al wat meer ervaring hebben met hun instrument. Het orkest heeft ongeveer 50 leden en speelt onder andere bewerkingen van werken van bekende componisten, maar bijvoorbeeld ook filmmuziek.
Tijdens de Nieuwjaarsduik brengen de jonge talenten een programma dat het muzikale sprookje De Standvastige Tinnen Soldaat als hoofdmoot heeft. De tekst is van de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, de muziek is van de Engelse componist Keith Amos. Het sprookje verhaalt over 25 tinnen soldaatjes die uit één gesmolten lepel zijn gegoten om als verjaardagscadeau aan een jongetje te worden gegeven. Een van de soldaatjes mist een been, omdat er niet genoeg tin meer was. Als het jarige jongetje naar bed gaat, komt al het speelgoed in de kamer in beweging, behalve het ene tinnen soldaatje. Niettemin beleeft hij een hoop avonturen ...
Verder spelen de jeugdige muzikanten muziek van onder anderen Ludwig van Beethoven en Gustav Mahler.

14.45 uur – De klokken van de Klaas …


Onze Utrechtse stadbeiaardier Malgosia Fiebig staat bekend om haar creativiteit en veelzijdigheid. Of het nu klassieke, jazz- of popmuziek is, Malgosia draait haar vuisten er niet voor om. Laat je verrassen door de kleurrijke klanken van het Nicolaïcarillon..

15.15 uur – Concert Kamerkoor d’Allure o.l.v. Fokko Oldenhuis

Kamerkoor d’Allure is een projectkoor voor ervaren en enthousiaste koorzangers van 60 jaar en ouder. Deze leeftijd is geen reden om minder ambitieus te zijn. Integendeel, de kwaliteit van de zangers is onverminderd hoog. De koorleden komen uit alle windstreken van het land. Elk project wordt het koor opnieuw samengesteld. Kamerkoor d’Allure staat onder leiding van de Utrechtse dirigent Fokko Oldenhuis.
Vanmiddag zingt het koor muziek van onder meer Mendelssohn, Kodály, Bardos, Mäntyjärvi en Tschaikovsky.
Graag nodigen ze u ook uit voor hun concert op 26 januari in de Nicolaïkerk met o.a. werken van Mendelssohn en Rheinberger

17.00 uur – Vesper

Een vesper met sopraan Paulien van der Werff. Paulien is zo’n beetje de ‘huissopraan’ van de Nicolaïkerk. Ze werkt regelmatig mee aan cantatediensten in deze kerk. Tijdens deze vesper zal ze werken zingen van Huygens, Schütz en Bödecker.



Website: https://www.culturelezondagen.nl/

 

Top


[Home]