Foto's zondag 10 januari 2016   


De Steegzangers

Kamerkoor Next

Kamerkoor Next

.

.

.

.

.

.

.


  Programma  

 


zondag 10 januari 2016 12:30 uur - Nicolaïkerk


zondag 10 januari 2016
12:30 uur - Nicolaïkerk

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik met een doorlopend programma afgesloten met cantatevesper

Programma

12:30 tot 13:00 uur
Zing-In: zingend met elkaar het nieuwe jaar in!
De Steegzangers o.l.v. Paul Krijnen
Het Utrechtse koor De Steegzangers startte eind jaren '90 van de vorige eeuw, in het buurthuis in de Zeven Steegjes. In de loop der jaren is dit koor uitgegroeid van een zanggroep met vooral plezier in zingen, tot een levendig koor, dat het publiek kan enthousiasmeren en ontroeren onder de bezielende, artistieke leiding van dirigent Paul Krijnen. Er wordt vierstemmig, Nederlandstalig gezongen zowel klassiekers als hedendaagse nummers. De Steegzangers werken dit jaar opnieuw mee aan de Zing-In. Natuurlijk zingt het koor ook samen het publiek een aantal liederen.

13:00 tot 14:00 uur
Klokken luiden het nieuwe jaar in .....
Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier
Iedere week op zondagmiddag wordt de beroemde Hemony-beiaard van de Nicolaïkerk bespeeld. Van grote hoogte strooit de beiaardier klanken over de stad. De composities zijn soms specifiek voor beiaard geschreven, maar heel vaak worden beiaardbewerkingen van alle mogelijke soorten muziek uitgevoerd. De beiaard beluister je het beste buiten. Met beiaardklanken duiken we het nieuwe jaar in: een frisse duik met de 'verplichte nieuwjaarsnummers van Strauss'.
Met beiaardklanken van stadsbeiaardier Malgosia Fiebig duiken we het nieuwe jaar 2016 in: een frisse duik met de 'verplichte nieuwjaarsnummers van Strauss'.

14:00 tot 14:40 uur
'Vibrating'
Een preview van o.a. het Festival Nieuwe Muziek in de Klaas dat van 3 t/m 6 maart 2016 wordt georganiseerd
Kamerkoor Next o.l.v. Fokko Oldenhuis, Berry van Berkum en Ko Zwanenburg, orgel, en Fredrike de Winter, slagwerk
Ieder jaar organiseert de stichting NicolaiConcerten het festival 'Nieuwe Muziek in de Klaas'. In deze preview op het programma staan werken van Nederlandse componisten. Er klinken koor- en orgelwerken van o.a. de Utrechtse componisten Straesser, Welmers, van Berkum, Tanke en Bruinen. Daarnaast ook oude muziek van de beroemde 17e-eeuwse componist Jan Pieterszoon Sweelinck: zijn grootse bewerking over Pseaume 150 Or soit loué l'éternel.

17:00 tot 18:00 uur
Cantatevesper met Bach en Vivaldi
Cappella di San Nicolai, vocale solisten en Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg en Berry van Berkum, orgel
De cantate 'Meinen Jesum la? ich nicht' (BWV 124) klonk voor het eerst op zondag 7 januari 1725, de eerste zondag na Driekoningen. Bach werkte toen in Leipzig. De cantate is gebaseerd op het 17e eeuwse kerklied met dezelfde titel. De cantate wordt uitgevoerd in een liturgische setting van een cantatevesper, een dienst waarin ook altijd het Magnificat (de lofzang van Maria) klinkt. Deze keer wordt het Magnificat in g van Antonio Vivaldi (1643 - 1704) ten gehore gebracht. 

Top


[Home]