Foto's zaterdag 20 november 2010   


.

.

Repetitie

.

.


  Programma  

 


zaterdag 20 november 2010 20:30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 20 november 2010
20:30 uur - Nicolaïkerk

De Geest van Venetië


BriskBRISK Recorder Quartet Amsterdam
Alide Verheij, Marjan Banis, Saskia Coolen, Bert Honig - blokfluiten
?
BRISK betekent levendig en wakker. Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid - dat zijn de ingrediënten voor een concert van BRISK. Het kwartet verschijnt altijd op het podium met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds de oprichting in 1986 gaf BRISK talloze concerten op gerenommeerde podia en op festivals van naam in vele Europese landen, Canada en de VS.
Met een frisse en onderzoekende blik en met een gedurfde programmering van oude en hedendaagse muziek verkent het ensemble de grenzen van het repertoire Het kwartet maakt ook succesvolle muziekproducties voor kinderen. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op diverse, door de pers geprezen cd's te beluisteren.
?
De Geest van Venetië
Vocale tophits van Vlaamse componisten als Janequin, Clemens en Willaert werden in het 16e-eeuwse Venetië gretig hergebruikt als basismateriaal voor nieuwe composities. De oorspronkelijke melodieën werden voorzien van virtuoze versieringen. In dit programma klinken prachtige voorbeelden van deze kunst van het versieren, en Brisk versiert er zelf ook van alles bij naar historische voorbeelden. De variatiewerken worden afgewisseld met dansen en ricercares. Werk van de Venetianen Bendusi, Gabrieli en Mainerio klinkt hier naast dat van hun Vlaamse collega's.
Willem Wander van Nieuwkerk, Calliope Tsoupaki, Bart Visman en Saskia Coolen schreven de verrassende intermezzi die als orenwassers tussen deze oude muziek klinken.
In januari 2010 verscheen de cd The Spirit of Venice bij het label GLOBE.

?

Website: http://www.brisk.nl

 

Top


[Home]