Foto's zaterdag 3 juli 2010   


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


  Programma  

 


zaterdag 3 juli 2010 20:30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 3 juli 2010
20:30 uur - Nicolaïkerk

Concerto grosso e solo


Parnassus EnsembleProgramma:
Orgelconcert in d klein (bewerking van delen uit cantate BWV 35 - J.S. Bach
Concerto Grosso uit Opus 6 - G.F. Handel
Orgelconcert - C.P.E. Bach

Toelichting:
De 18e eeuwse virtuosi lieten zich horen met concerto's. Individueel demonstreerden ze hun meesterschap in het solo-concerto, als ensemble schitterden ze in het concerto grosso.
In dit programma kunt u horen hoe dat klinkt bij Georg Friedrich Haendel.
Een van zijn briljante orgelconcerten (opus 4 nr 2) combineren we met een van zijn kleurrijke concerti grosso (opus 6 nr 6).
De orkeststukken worden in dit programma afgewisseld met stukken voor een kleinere bezetting: de Triosonate voor hobo's en continuo van Heinichen en het concert voor 2 clavecimbels van Bachleerling Krebs. Kortom, een waar barokfeest!


Uitvoerenden:
Het Parnassus Ensemble begeleidt geselecteerde oratoriumverenigingen en kamerkoren in de grote werken uit de muziekgeschiedenis. Het ensemble heeft inmiddels een traditie opgebouwd in het uitvoeren van Bach-cantates en presenteert daarnaast instrumentale werken voor kamerorkest. Leden van het Parnassus Ensemble zijn onder meer werkzaam in Het Gelders Orkest, het Combattimento Consort Amsterdam en het Meander Kwartet, maar ook als instrumentaal docent.

Ko Zwanenburg studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht piano bij Theo Saris en orgel bij Elly Kooiman en Kees de Wijs. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel, zijn docent was Jan Welmers. Bij Bert Matter volgde hij een cursus improvisatie. Zijn studie werd bekroond met een eervolle vermelding voor het uitvoeren van 20e eeuwse muziek. Het geven van concerten en het begeleiden van solisten en koren combineert hij met lesgeven in zijn eigen praktijk voor orgel en piano. Ko Zwanenburg is cantor-organist van de Nicolaïkerk in Utrecht. Als uitvoerend musicus is hij te beluisteren op de CD 'Jan Welmers Organ Works' (1999) en '50 jaar Marcussen - orgel Nicolaïkerk Utrecht' (2006)

Karel Demoet (1964) studeerde orgel bij Kees van Houten, clavecimbel bij Kees Rosenhart en Glen Wilson en kerkmuziek aan de conservatoria van Utrecht en Arnhem. Hij is cantor-organist van de Utrechtse Marcuskerk en organist van de Utrechtse Oranjekapel en geeft daarnaast concerten als solist of als continuospeler bij verschillende barokensembles. Ook is hij adviseur van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk te Utrecht


Website: http://www.parnassusensemble.nl/

 

Top


[Home]