Foto's zondag 3 januari 2010   


.

.

.

.

.

.

.


  Programma  

 


zondag 3 januari 2010 12:30 uur - Nicolaïkerk


zondag 3 januari 2010
12:30 uur - Nicolaïkerk

Nieuwjaarsduik
Programma

I 12.30u - 13.00 uur
Arie Abbenes, beiaard, Nieuwjaarsmelodieën

Arie Abbenes, de stadsbeiaardier van Utrecht, luidt het nieuwe jaar in met het klokkengeluid van de Nicolaïkerk. Zijn speeltafel staat tientallen meters boven de grond, hoog in de toren, maar hij is zichtbaar op een scherm in de kerk.

II 13.00 - 14.00 uur
Zing-In met koren uit de zuidelijke binnenstad Zangria en De Steeg en met De Stem des Volks o.l.v. Paul Krijnen
Met begeleiding van Colijn Buis, piano.

III 14.00 - 14.30 uur
Samenzang van het Sing-In-koor op het kerkplein o.l.v. Paul Krijnen
Begeleiding van Arie Abbenes, beiaard.
Arie Abbenes sluit af met Nieuwjaarsmelodieën

Voor de vijfde keer wordt het nieuwe jaar in de Nicolaïkerk gevierd met een feestelijke Zing-in, waarvoor alle zanglustige Utrechters zijn uitgenodigd. Onder leiding van de enthousiaste Utrechtse dirigent Paul Krijnen en met ondersteuning van de koren Zangria, De Stem en De Steegzangers wordt een aantal liederen ingestudeerd en vervolgens met begeleiding van Arie Abbenes op de beiaard uitgevoerd. Op deze tiende dag van kerstmis zal enige luchtige kerstmuziek gezongen worden. Daarnaast staan liederen over tieners op het programma.

IV 15.00 uur
Barokensemble Il Concerto Barocco

De leden van Il Concerto Barocco hebben zeer uiteenlopende achtergronden maar delen een grote passie voor oude muziek. Velen hebben hun thuisland vaarwel gezegd om zich in Nederland hierin te specialiseren. In deze opmaat voor 2010 brengen ze 17e-eeuwse Duitse virtuositeit voor viool, dulciaan, orgel en solozang ten gehore in werken van Muffat, Schmelzer en Biber.


(16.00 uur: inzingen cantorij voor de vesper)

V 17.00 uur
Cantatevesper m.m.v. Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg en Stephen Taylor (orgel),
het instrumentaal ensemble Il Concerto Barocco en de vocale solisten: Paulien van der Werff (sopraan), Saskia Kruysse (alt) en Erks-Jan Dekker (bas).
Uitgevoerd worden:
het Magnificat van Benedictus (Buns) A.S. Iosopho (1642 - 1712) en
Wie schön leuchtet der Morgenstern van Christoph Graupner (1683 - 1760).

In de vespers op de 1e zondag van de maand in de Nicolaïkerk klinkt altijd het Magnificat. Dit keer met een Italiaans karakter, het lijkt wel Vivaldi! Buns en Graupner: onbekend gebleven componisten van schitterende kerkmuziek. Het wordt dus een ontdekking op deze 10e Kerstdag!
 

Top


[Home]