Foto's zaterdag 12 april 2008   


.

.

.

.


  Programma  

 


zaterdag 12 april 2008 22.00 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 12 april 2008
22.00 uur - Nicolaïkerk

Visioenen en verschijningen


Women in Wonderland


Fredrike de Winter-slagwerk
Noortje Huiskens-fluit


In de Nicolaikerk is, als onderdeel van de serie ?Lokatie in Vibratie?, het programma ?Visioenen en Verschijningen? ontstaan: een theatrale improvisatie rondom het leven van Jeanne d'Arc, die leefde in de tijd dat de Nicolaikerk werd gebouwd.
De verschillende fasen in haar leven worden gebruikt als inspiratiebron voor 5 delen, die ieder op een andere plek in de ruimte zullen worden uitgevoerd.
Een dynamisch concert waarbij het publiek, soms letterlijk, wordt meegevoerd van de ene naar de andere wereld die ter plekke gecreëerd wordt middels improvisaties met fluiten, slagwerk en soundscapes en middels lichteffecten.

Deel 1: stemmen
Deel 2: fanatisme
Deel 3: twijfel
Deel 4: inkeer
Deel 5: terug naar de bronUitvoerenden:
Fredrike de Winter en Noortje Huiskens zijn twee ongebonden muzikanten, die hun ideeën en ervaringen op het gebied van de klassieke en hedendaagse, nieuwe, geïmproviseerde muziek hebben gebundeld. Beiden studeerden aan het Utrechts conservatorium. Ze speelden met elkaar in verschillende ensembles, en formeerden het duo Women in Wonderland. Ze hebben een muziekstijl ontwikkeld waarbij ze met elkaar communiceren en de muziek als middel gebruiken. Bij de concerten van Women in Wonderland wordt hun plezier in het musiceren voelbaar voor de luisteraars. Men reageert zeer betrokken en ook verrast. Voor Women in Wonderland is de "live" concertsituatie heel belangrijk. Het duo is in staat direct te reageren op de omstandigheden en publiek. De Nicolaïkerk is zeer geschikt voor deze productie. Er zal verschillende plaatsen in de kerk worden opgetreden. Voor het programma Visioenen en Verschijningen is de sound-designer Mathijs Nijhoff aangetrokken als gastperformer.


 

Top


[Home]