Foto's zondag 19 augustus 2007   


.

.

.

.

.

.


  Programma  

 


zondag 19 augustus 2007 15.00 uur - Nicolaïkerk


zondag 19 augustus 2007
15.00 uur - Nicolaïkerk

Il Quartetto Barocco


Il Quartetto Barocco


Ronald Moelker-blokfluiten
Norbert Kunst-fagot en dulciaan
Andrew Read-violone en contrabas
Stephen Taylor-orgel en clavecimbel


Vier leden van het inmiddels vermaarde Il Concerto Barocco vormen Il Quartetto Barocco. Ronald Moelker (blokfluiten), Norbert Kunst (fagot & dulciaan), Andrew Read (violone & contrabas) en Stephen Taylor (orgel & clavecimbel) zijn musici die de wereld van de barokke uitvoeringspraktijk kennen als hun broekzak. Vele bekende ensembles mochten van hun kwaliteiten gebruik maken. Nu, met de vorming van Il Quartetto Barocco, zijn deze kwaliteiten gebundeld.
Het resultaat is een spontaan, enthousiast, energiek, virtuoos en verrassend spelend gezelschap waar nieuwe wegen niet geschuwd worden. Regelmatig worden invloeden vanuit andere muziekstijlen toegelaten. Zo is de jazz voor de solisten van het ensemble een veelvuldig gesproken taal. Maar ook de puurheid van esoterische klanken wordt niet gemeden. Uitermate spannend.

Het eerste programma wat Il Quartetto Barocco zal presenteren bestaat in hoofdlijnen uit populaire werken uit de barok. Zo zal Vivaldi's virtuoze trio voor blokfluit, fagot en basso continuo ten gehore worden gebracht, staan fantasievolle duetten van de grote meester Telemann op het programma en wordt een speciaal bewerkte suite uit Händel's Watermusick gespeeld.

Ronald Moelker (blokfluit) studeerde in de Den Haag. Het van Wassenaerconcours is door hem gewonnen en met het projectensemble Super Librum maakte hij furore. Naast de blokfluit is de saxofoon een belangrijke muzikale uitlaatklep. Bigband en jazzcombo's maakten regelmatig gebruik van zijn warme saxofoonklank.

Norbert Kunst (fagot) studeerde in Utrecht. Ensembles als Musica Antiqua Köln, Les Arts Florissants en de Nederlandse Bachvereniging profiteerden van zijn muzikale aanwezigheid. Naast blokfluit dirigeert hij het Praetorius Ensemble (Leiden) en coacht hij de renaissanceblazers van de Stadspijpers Hertogenbosch.

Andrew Read (contrabas & violone) studeerde in Australië. Hij kwam naar Nederland om zich te bekwamen in de barokke contrabas en de violone. In 2001 nam hij het initiatief tot de oprichting van Il Concerto Barocco. Een nieuwe op authentieke instrumenten spelend barokorkest gevestigd te Hengelo. Naast zijn activiteiten als barokbassist speelt Andrew zeer regelmatig jazz met zijn eigen trio.

Stephen Taylor (orgel & clavecimbel) studeerde in Utrecht. In zijn jeugd was hij koorjongen in Engeland, na zijn studie orgel aanvaardde hij een baan als organist van de Nicolaïkerk. Een functie die hij nog altijd bekleedt. Stephen treedt regelmatig op als solist en als continuospeler van diverse gespecialiseerde ensemble. 

Top


[Home]