Foto's zondag 15 september 2019   


Ruben Drenth en Steven Kamperman

Joost Buis en Dion Nijland

HOT

.

.

.

.

Steven, Berry en Ruben

Joost Buis

Dion Nijland

.

.

.

HOT


  Programma  

 


zondag 15 september 2019 14:00 uur - Nicolaïkerk


zondag 15 september 2019
14:00 uur - Nicolaïkerk

Reflexions of Duke


HOT Het Orgel Trio & Brass


Steven Kamperman - klarinetten
Joost Buis - trombone
Ruben Drenth - trompet
Berry van Berkum - pijporgel 
Dion Nijland - contrabas

Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen telkens weer dat het kan! In hun nieuwste project storten ze zich op het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington. Met extra trompet en trombone levert dat verrassende en overweldigende orkestklanken op.
HOT maakt in dit project een opvallende repertoirekeuze: het richt zich enkel op Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en zijn late werk (ná 1965). Eigenzinnige swingers als Jubilee Stomp en Rockin’ in rhythm ontmoeten daardoor bedachtzame pareltjes als Come Sunday en Heaven (uit zijn Sacred Concerts).
En HOT zou HOT niet zijn als ze de soms bijna honderd jaar oude arrangementen niet in een eigentijds perspectief zou plaatsen. De stukken worden uit elkaar gehaald, aangepast aan de ruimte en weer opnieuw in elkaar gezet. Daarbij rennen de musici soms zelfs door de ruimte op zoek naar de optimale akoestische en theatrale kwaliteiten ervan.


HOT


Dit concert maakt deel uit van het UitfeestOrganist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland verwelkomen in dit project de sprankeling van het jonge trompettalent Ruben van Drenth en de gloedvolle improvisaties van trombonist en Ellington-kenner Joost Buis. In Reflexions of Duke kijkt de oude meestercomponist terug op zijn jonge jaren, en zijn klanken blijken ook nu nog altijd even veerkrachtig. 

Top


[Home]