Foto's zaterdag 3 oktober 2009   


Ko Zwanenburg

Vera Kool

Oost Nederlands Kamerkoor

Rob Vermeulen

Ad Wammes

Pauze

Fredrike de Winter

Ad Wammes, Rob Vermeulen en Jan Welmers


  Programma  

 


zaterdag 3 oktober 2009 20.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 3 oktober 2009
20.30 uur - Nicolaïkerk

Welmers en Wammes, nieuwe Nederlandse muziek


het Oost Nederlands Kamerkoor


o.l.v. Rob Vermeulen

Marije Heemskerk-sopraan
Ko Zwanenburg-orgel
Fredrike de Winter-slagwerk
Vera Kool-harp

Programma

Jan Welmers-Vibrating
Ad Wammes-Ode on celestial music
Joep Straesser-Faites vos yeux
Ig Henneman-Molot
Ton de Leeuw-Prière
Calliope Tsoupaki-Pirouette

In samenwerking met de organisatie van Nieuwe Muziek in Doetinchem (NMD) een uniek programma met hedendaagse muziek van Nederlandse bodem.

Bij de vorige concerten bleken de werken van o.a. Jan Welmers publiekstrekkers. Het indrukwekkende Sequens markeerde het begin van de activiteiten van NMD in 2003. Daarna werden nog uitgevoerd: Licht en Donker IV (2004) , Laudate Dominum (2005) en Running (2006). Onze grote wens was dat Jan Welmers op ons verzoek een compositie zou willen schrijven. Dankzij zijn 'ja' en de medewerking van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten kon deze opdracht in 2007 worden verleend. Met trots presenteren wij de wereldpremière van dit verzoekwerk: Vibrating.

Ook Ad Wammes behoort tot de terugkerende componisten bij NMD. Op verzoek van NMD componeerde hij een werk voor orgel en koperkwintet: Blow horn, blow! De wereldpremière op 12 februari 2006 was een groot succes. Naast deze compositie werden van zijn hand op die datum uitgevoerd: Mytó, On y danse en Miroir, dat in 1989 speciaal geschreven is voor Stephen Taylor ter gelegenheid van zijn benoeming tot organist van de Nicolaikerk. Het is verheugend dat het werk van Ad Wammes ook zijn weg gevonden heeft buiten de landsgrenzen. Zo werd Blow horn, blow! uitgevoerd in Boston (USA) en bij de inwijding van het nieuwe orgel van de Domkerk van Uppsala (Zweden). Vanavond hoort u Ode on celestial Music, een lichte toets in het programma.

Behalve de twee genoemde werken hoort u nog vier composities van vier verschillende componisten: Ig Henneman, Ton de Leeuw, Joep Straesser en Calliope Tsoupaki. De stukken zijn gekozen door degenen die ze uitvoeren.


Website: http://www.nieuwemuziekdoetinchem.nl

 

Top


[Home]