Foto's zaterdag 25 april 2009   


.

.

.


  Programma  

 


zaterdag 25 april 2009 20.30 uur - Nicolaïkerk


zaterdag 25 april 2009
20.30 uur - Nicolaïkerk

Klinkende vergezichten


Trio Windstreken


Pieter de Mast-sopraansaxofoon & fluiten
Sebastiaan van Delft-orgel
Niti Ranjan Biswas-tabla

Programma

Charles Koechlin (1867-1950)-trois pieces pour flute et orgue
Frans Blanker (1973)-Aki no Kaze
Huub de Vriend (1954)-Traliewerk
Pieter de Mast (1964)-Endless
(indian traditional)-Nadi
Oene van Geel (1973)-Kings Son
G. Rhau (1488-1548)-Bicinium
P. de Mast-Zeven raven
P. de Mast-Bairagi
H. de Vriend-Rietzangers
P. de Mast-For the young ones

Het Trio Windstreken bestaat uit musici uit verschillende windstreken ze brengen ook muziek uit diverse windstreken, muziek die meer raakvlakken heeft met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt. Improvisatie speelt zowel in de orgelmuziek, de jazzmuziek alsook in de Indiase muziek een grote rol. Componisten uit het begin van de twintigste eeuw lieten zich bovendien vaak beinvloeden door jazz, middeleeuwse en indiase muziek. Jazzmusici halen op hun beurt weer inspiatie uit klassieke en zogenaamde wereldmuziek.

De combinatie van saxofoon/dwarsfluiten,Orgel(ook een windinstrument !) en tabla is hoogst ongebruikelijk, in de praktijk echter vloeien de verschillende instrumenten, stijlen en culturen op een natuurlijke manier samen.

De cd's Windstreken (2006) en Offshore (2008)) en de concerten van het Trio Windstreken werden enthousiast ontvangen. Zo schreef het blad Luister in april 2008. ?...de klank in deze wereldse combinatie vormt een absolute eye -opener, zelfs voor de grootste orgelhaters !?


Pieter de Mast (fluiten,sopraansaxofoon) maakte twee cd's (Tracing en Vista) met het Pieter de Mast kwintet . Met deze formatie speelde hij op jazzpodia in Nederland (bijvoorbeeld op het North Sea Jazzfestival), België en Duitsland. Ook verleende hij zijn medewerking als 'multiblazer' aan tal van theaterproducties, musicals en cd opnames. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en het ?Berklee College of Music? te Boston. Momenteel maakt hij deel uit van Perron 19 , Synergy group (met Sandip Bhattacharya en Kamal Hors) en vormt een duo met gitarist Olaf Tarenskeen.

Sebastiaan van Delft (orgel) was leerling van Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Hilversum en gaf orgelconcerten samen met onder anderen saxofonist/klarinettist David Kweksilber. Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tangogezelschap Sexteto Canyengue onder leiding van Carel Kraayenhof.

Niti Ranjan Biswas (tabla, stem) is lid van twee innovatieve muziekgroepen: Drums United en Jungle Warriors. Beide ensembles zijn samengesteld uit musici van over de hele wereld. Niti Ranjan Bitwas werd geboren in Dhaka, Bangladesh. In 1993 ontving hij een studiebeurs van de Indiase regering en studeerde o.a. bij Sudhir Kumar Saxena in Baroda, Shri P.K. Shridhar en Dhruba Ghosh. Hij concerteerde met enkele grootmeesters van de indiase klassieke muziek waaronder Pt. Hariprasad Chaurasia. Niti is al enige jaren docent aan het Rotterdams en het Amsterdams Conservatorium .


Website: http://www.windstreken.com

 

Top


[Home]