Foto's zondag 14 september 2008   


.

.

.Stephen Taylor

.

.

.

.


  Programma  

 


zondag 14 september 2008 13:30 uur - Nicolaïkerk


zondag 14 september 2008
13:30 uur - Nicolaïkerk

Utrecht Uitfeest


Het Utrecht Uitfeest is dé opening van het culturele seizoen van Utrecht en met 80.000 bezoekers het grootste collectieve cultuurevenement van Utrecht. De kern van het Utrecht Uitfeest zijn de open huizen waarbij bijna alle culturele instellingen van Utrecht een gratis programma aanbieden: van popconcerten tot tentoonstellingen, van workshops tot films. Dit jaar vindt het plaats op Culturele Zondag 14 september 2008.
Ook de Nicolaikerk heeft een open huis ter gelegenheid van dit feest.

Programma

13:30 - 14:00 uur
Arie Abbenes, stadsbeiaardier - Klokken geven het startsignaal

De Hemony-beiaard is het beste te beluisteren in de tuin. De speeltafel en beiaardier Arie Abbenes zijn ook te bekijken op een scherm in de kerk.

Programma ?

Operamuziek?
1. Ouverture tot "Nabucco"??????????????????????????????????????????????- Guiseppe Verdi
2. Drie aria's uit de opera "Les cloches de Corneville"????????- Robert Planquette
3. Fantasie sur les motifs favoris de "Gemma di Vergy"???? - Gaetano Donizetti

13:30 - 18:00 uur
Frans de Jonge - Nicolaï bij nacht
Architectuur - Expositie
Onder deze titel is in de Nicolaikerk, ook wel Klaaskerk, tot 14 september een fotoexpositie te zien van de Utrechtse fotograaf Frans de Jonge. De Jonge heeft zich gespecialiseerd in de nachtfotografie. Zijn fascinatie voor de nacht dateert uit begin jaren negentig van de vorige eeuw. Hij ontdekte de verschillende gezichten van de donkere uren in de stad.In deze expositie is de 'Klaaskerk' zelf het onderwerp Van diverse kanten is hij op zoek gegaan naar de torens wat steeds verrassende beelden geeft. Ook de details van, en om de kerk ontsnappen niet aan zijn aandacht.

14:00 - 14:45 uur
Jetty Podt, Joost Langeveld en Berry van Berkum, regie Geert Niland - Help, het orgel verzuipt!
Muziek - Optreden
Na de succesvolle voorstelling ?Alice in orgelland? die tientallen malen is uitgevoerd in zowel Nederland als Duitsland en België is er nu een nieuwe voorstelling gemaakt door Jetty Podt, Joost Langeveld en Berry van Berkum. De regie is in handen van Geert Niland.
Het verhaal gaat over een orgel dat ook wel eens uit de kerk wil en vervolgens op pad gaat. Helaas voor het orgel met wisselend succes! Onderweg komt ze Rita Roulette tegen, drinkt gezellig een biertje (wat uiteindelijk iets uit de hand loopt ) en wordt ze spectaculair door de brandweer gered.

15:00 - 15:45 uur
Klezmer trio Vilde Katshke met de voorstelling "Het Land van Dwaas en Faal". Het is een muzikaal verhaal over dwazen, sukkels en pechvogels uit heel Europa. Trio Vilde Katshke wordt deze gelegenheid omgedoopt tot "verteltheater Wilde Eend" om duidelijk te maken dat de er niet alleen joodse verhalen en klezmermuziek zullen klinken. Er wordt een reis gemaakt langs dwazen in Nederland, Vlaanderen, Ierland, Finland en (joods) Polen en de muziek klinkt daarom telkens weer anders.

Website: http://www.uitfeest.nl

 

Top


[Home]