Foto's zondag 27 augustus 2006     Programma  

 


zondag 27 augustus 2006 16:00 uur - Nicolaïkerk


zondag 27 augustus 2006
16:00 uur - Nicolaïkerk

Le splendide italiane


La Donna Musicale


Sherezade Panthaki-sopraan
Mark Andrew Cleveland-bas
Cécile J. Garcia-Moeller-viool
Jennifer Schiller-viool
Na'ama Lion-fluit
Ruth McKay-orgel en clavecimbel
Laury Gutiérrez-viola da gamba, dirigent

Concert in samenwerking met het Holland Festival Oude Muziek Utrecht.
Le splendide italiane: Italaanse muziek uit de zeventiende eeuw, door vrouwen gecomponeerd.
Werken van Caterina Assandra, Bianca Maria Meda, Barbara Strozzi, Isabella Leonarda en Antonia Bembo.

Dit spannende programma biedt een unieke gelegenheid om het talent van deze vrouwelijke componisten te horen: in hun muziek tonen zij een breed scala van hartstochtelijke emoties.
Het programma bevat motetten van de hand van de nonnen Assandra en Meda, trio sonaten van Leonarda, aria's van Strozzi en fragmenten uit de opera Ercole amante van Antonia Bembo.

La Donna Musicale is een van de zeer weinige organisaties die zich bezig houdt met het herontdekken en uitvoeren volgens historische inzichten van het werk van vrouwelijke componisten van de renaissance tot heden. Zo heeft La Donna Musicale moderne premières verzorgd van werken van Antonia Bembo, Chiara Margarita Cozzolani, Maria Xaviera Peruchona, Julie Pinel en Caterina Assandra.
Thuisbasis van La Donna Musicale is Boston (VS), waar het ensemble concerten geeft en opnamen maakt met historische instrumenten. Daar wordt ook onderzoek verricht, zeldzame partituren bewaard, workshops gehouden en onderwijs gegeven. Er wordt met muziekwetenschappers van naam gewerkt, en elk lid van het ensemble heeft zelf historische uitvoeringspraktijk gestudeerd.
La Donna Musicale's opname The Seven Psalms of David, Vol. I, met muziek van de Italiaanse-franse barokcomponist Antonia Bembo en haar jongere tijdgenote Elisabeth Jacquet de la Guerre, is buitengewoon goed ontvangen door Amerikaanse en Europese critici.


Website: http://www.ladm.org/

 

Top


[Home]