Foto's zondag 9 juli 2006     Programma  

 


zondag 9 juli 2006 15:00 uur - Nicolaïkerk


zondag 9 juli 2006
15:00 uur - Nicolaïkerk

Luister naar Kassandra


Trio Kassandra


Stefanie Liedtke-fagot
Andrea Zierleyn-klarinet
Judith Blauw-hobo

Een muziekpoëzievoorstelling
door rietblazersensemble Trio Kassandra
en dichter Arthur Lava
Regie: Dirk Groeneveld


Luister naar Kassandra gaat over toekomstvoorspellers, vlammende vergezichten en het ontmaskeren van luchtkastelen. De voorstelling is geïnspireerd op de mythologische figuur Kassandra. Deze beeldschone Trojaanse koningsdochter kreeg van de god Apollo de gave van het voorspellen. Zij beloofde hem in ruil daarvoor een liefdesnacht, maar ze kwam haar belofte niet na. Een furieuze Apollo bewerkstelligde vervolgens dat niemand ooit Kassandra's voorspellingen zou geloven.

In Luister naar Kassandra is de plaats van handeling het heden. We richten onze blik op de radicale profeten van deze tijd. Waarvan willen zij ons overtuigen? En voorspelt dat wel iets goeds?

Luister naar Kassandra vormt een ongewone mix van hartstochtelijke muziek en uitdagende poëzie. Muziek en gedichten zijn speciaal voor deze voorstelling gemaakt. De muziek is gecomponeerd door Dimitris Andrikopoulos, Christoph Maria Wagner, Kate Moore en Chen Wagner.

Het eerste stuk dat wordt uitgevoerd is van Dimitris Andrikopoulos. Het verklankt de jeugdige zelfoverschatting en roekeloosheid. De tweede compositie, van Christoph Maria Wagner, brengt de dwingende boodschap van de hedendaagse profeten tot uitdrukking. Het derde werk, van Kate Moore, laat de woede horen van de schone-toekomstverkondiger die door iedereen wordt genegeerd. De vierde compositie, van Chen Wagner, ontvouwt berusting, zelfinzicht en verdraagzaamheid.

De poëzie in Luister naar Kassandra is van dichter Arthur Lava, die ook de voordracht verzorgt. De voorstelling is geregisseerd door Dirk Groeneveld. Visuals en techniek: Saskia Koenders.

Luister naar Kassandra is een originele en prikkelende voorstelling die zo'n vijf kwartier duurt. Het stuk is zeer geschikt voor kleine concertzalen en theaters.

Trio Kassandra

Wie een optreden van Trio Kassandra bezoekt, ontdekt dat kamermuziek ook een grensverleggend genre kan zijn. Dit rietblazersensemble geeft concerten waarbij muziek wordt gemixt met theater, literatuur of andere kunstvormen. Trio Kassandra staat voor een vernieuwing van de concertpraktijk, maar ook voor een originele repertoirekeuze. Zo worden regelmatig jonge componisten uitgenodigd om nieuw werk voor het ensemble te componeren.

Trio Kassandra bestaat uit Stefanie Liedtke (fagot), Andrea Zierleyn (klarinet) en Judith Blauw (hobo). Hun samenspel onderscheidt zich door subtiliteit, levendigheid en een perfect gevoel voor de mogelijkheden van deze combinatie van instrumenten. Trio Kassandra geeft concerten sinds 1999.

Arthur Lava

Dichter Arthur Lava is een ware taalkunstenaar. Zijn verrassende beeldspraak brengt de luisteraar direct op het puntje van zijn stoel. Arthur Lava maakte deel uit van de spraakmakende dichtersgroep De Maximalen. Hij publiceerde enkele dichtbundels en zijn poëzie is ruim vertegenwoordigd in Gerrit Komrijs bloemlezing van de Nederlandstalige dichtkunst.

Website: http://www.triokassandra.nl

 

Top


[Home]